Nuffnang

8 Jambatan Ekstrim Di Dunia

>> Monday, June 27, 2011


Jambatan merupakan satu struktur yang dibina untuk menyeberangi jurang atau rintangan seperti sungai, landasan keretapi ataupun jalan raya. Ia dibina untuk membolehkan laluan pejalan kaki, pemandu kenderaan atau keretapi di atas halangan itu. 8 jambatan eksstrem di dunia ialah:

Amsterdam Pedestrian Bridge


Amsterdam Pedestrian Bridge

Capilano Suspension Bridge

Capilano Suspension Bridge

Pulau Langkawi’s Suspended Bridge

Hussaini Hanging Bridge
Hussaini Hanging Bridge
Hoga Kusten Bridge

Millau Viaduct

Millau Viaduct

Puente de Ojuela

Royal Gorge Bridge

Royal Gorge Bridge
Royal Gorge Bridge

Sumber.

p/s: Rakyat Malaysia patut berbangga dengan jambatan gantung di Pulau Langkawi. Korang dah biasa pergi?

7 komen membina:

Amirul Aqiim June 28, 2011 at 5:13 AM  

mak aii.. =.='
jambatan Royal Gorge Bridge tu terlmpau ekstrem tu.. kalau jatuh tu... fuh.. layan... hahahaha ^^,

Askwhat June 28, 2011 at 3:25 PM  

Amirul Aqiim: kalau jatuh mcm free fall dah..

iPai June 28, 2011 at 8:32 PM  

pulau langkawi ade kot .. wah aku dah penah sampai kat jambatan awesome seh ..

sAYa GeMukss June 30, 2011 at 8:03 PM  

kamu!!..jom2 p langkawi.. :p

sAYa GeMukss July 1, 2011 at 5:09 PM  

next sem k!,.. :) nnti sy bwa my adik..huhu..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP